Tom Wigmore – contrabas

Beroepsmusicus Tom staat bekend als een swingend musicus die vele jazz stijlen met verve beheerst, varierende van trad jazz tot mainstream. Hij featured in een scala van bezettingen zoals  trio’s, kwartetten, quintetten, trad bands, gypsy jazz formaties, blues bands en big bands waaronder de Big Band Barendrecht .

Zijn verfijnde ”walking bass” stijl  vormt een inspirerende, swingende en solide basis voor de ritmesectie.
Als een klassiek opgeleid musicus breiden zijn muzikale talenten zich verder uit naar de klassieke muziek en folk Hij treedt daarnaast regelmatig op met een symfonie- orkest, een folk quartet en het kamerorkest Touché met dirigent  Andràs Cifra, zie: www.kamerorkesttouche.nl.

Tom stond op het podium met gerenomeerde  muzikanten zoals de excelerende  gypsy jazz guitarist  Jan Limberger, (oom van de legendarische  Rosenberg Trio muzikanten), de beroemde accordion speler Zoltan Migovics, percussionist Udo Demandt, en de  hongaarse saxofonist Akos Laki.

Hij maakt  ook deel uit van het bekende gypsy jazz trio Moods en oogst daarnaast veel succes met het Bollingkwartet zie: www.bollingkwartet.nl. Met het kwartet speelt hij o.a. de Jazzsuite’s van Claude Bolling.

« Terug