Sytze van Duin – Trompettist / Cornettist

Sytze is een zeer melodische en veelzijdige trompettist/cornettist met een enorme staat van dienst. In de jaren zeventig trad hij op met trombonist Hans Kip in de toen bekende Pink Elephants voor het Koninklijk Huis. Hij kreeg een compliment voor zijn spel van Prins Bernhard.

In de 80e-90er jaren maakte hij ruim 6 jaar deel uit van de vaste bezetting van de legendarische Dutch Swing College Band, waarmee hij vele successen oogste en zijn reputatie definitief werd gevestigd. In die DSCB periode speelde hij ook twee jaar met pianist Rob Agerbeek en was veelvuldig ‘On Tour’ met de band in- en buiten Europa. Dit aanvankelijk onder het bandleiderschap van Peter Schilperoort tot zijn heengaan in november 1990, daarna nam Bob Kaper over als bandleider.

U kunt Sytze met de DSC band zien en horen op Youtube in een groot aantal filmpjes, waarbij zijn eigen stijl en vakmanschap duidelijk naar voren komen. Hierbij de link naar één van die filmjes, een prachtige vertolking van I’m Comin’ Virginia met alleen piano begeleding (Fred Mc Murray):  http://www.dailymotion.com/video/x19f71_sytze-van-duin-i-m-coming-virginia_music#.UZewgKIsm8B

Op dit moment is hij de cornettist van de Harbour Jazz Band uit Rotterdam, één van de Nederlandse top oude stijl jazz bands, waarmee hij optreedt in binnen-en buitenland. Ook maakt hij deel uit van het Trio Grande waarmee hij regelmatig met succes optreedt voor gerenomeerde jazz festivals en jazzclubs.

Voor het 11e lustrum optreden van de RTDP (Rhine Town Dixie Preachers) voor de jazzclub OSJE is hij gast tromppettist/cornettist en treft daar de muziekvrienden Rob Agerbeek en Bas van Gestel met wie hij in het verleden veelvuldig heeft opgetreden. Een mooie reunie zodoende met een feestelijk tintje.

« Terug