Steven Nederhorst – bandleider, gitaar en tenor banjo

Steven  maakt vanaf het eerste uur  deel uit van de Rhine Town Dixie Preachers toen de getalenteerde  trompettist en entertainer Cees van den Heuvel  de band op de kaart zette met vroeg succes.   Hij maakte met de band meer dan 1000 optreden mee in de 60er en 70 er jaren..

Zijn muzikale mentor was de wiskundeleraar André Drop (jazz trompettist en leider van de bebop band The Stablemates) die hem de muziektheorie en jazzharmonie bijbracht aangevuld met vele akkoordenschema’s.

Na zijn oorsponkelijke muzikale opleiding in de Django Reinhardt gitaarstijl, ontwikkelde hij een vloeiend swingende en melodische basis ter ondersteuning van de  frontline. Op zijn top vintage Paramount tenor banjo Style B uit 1921 ontving hij lovende recensies voor zijn ensemble spel en soleren. Hij beheerst een breed repertoire van trad jazz to swing, blues en het American Songbook repertoire.

In de loop der jaren trad hij op met verschillende toonaangevende musici in verschillende bezettingen met inbegrip van leden van de legendarische Dutch Swing College Band, (DSC) (Peter Schilperoort, Bert de Kort, Eddy Ham, Frits and George Kaatee, Bob van Oven en Rob Agerbeek), Daisy Oosterhuis , Mirjam van Dam, de Amerikaanse studio gasten Adrienne West en Gaynel Hodge, Erik van der Luijt, Colin Bowen, Bruno Van Accoleyen en vele anderen.
Hij nam het bandleiderschap van de RTDP over in 2010 met het formeren van de huidige  frontline en begeleide  de band naar nieuwe muzikale ontwikkelingen met een breder repertoire.

Steven was de producent van de nieuwe RTDP CD ‘bout Time! featuring Rob Agerbeek, Adrienne West en Gaynel Hodge.

Hij speelt vanaf 2008 ook in de bekende Belgische band de Golden River City Jazz Band

« Terug