Rob Agerbeek – gastpianist

Rob Agerbeek wordt beschouwd als een van Europa’s beste jazz pianisten, met een complete spectrum aan jazz stijlen van de begin periode met Boogie-woogie,  tot ‘Chicago’ oude stijl jazz, swing en mainstream jazz.

In zijn opmerkelijke cariere van meer dan 50 jaar speelde hij met een veelheid aan top internationale musici met inbegrip van Art Blakey’s Jazz Messengers, Ben Webster, Winton Marsalis, Nelson Wilson, Hank Mobley, Dexter Gordon, Clarke Terry, Buddy Tate, Al Grey, Don Byas, Woody Shaw, Roy Hargrove en vele anderen. Hij trad als gast op voor toonaangevend Europese jazzfestivals en was op wereld tournees van Amerika to Australie.

Rob speelde 7 jaar in de legedarische Dutch Swing College band en trad jaarlijks op in de 70er en 80er jaren voor het North Sea Jazz Festival samen met prominenten Amerikaanse musici.
Hij trad toe tot de populaire Diamond Five en later tot de Dixieland Pipers.  Rob had zijn eigen   quintet en quartet en vervolgens het nog steeds succesvolle Rob Agerbeek trio waarmee hij ondermeer top vocaliste als Rita Reys, Adrienne West en Daisy Oosterhuis begeleide.

Rob speelde 7 jaar in de legedarische Dutch Swing College band en trad jaarlijks op in de 70er en 80er jaren voor het North Sea Jazz Festival samen met prominenten Amerikaanse musici.Hij trad toe tot de populaire Diamond Five en later tot de Dixieland Pipers.  Rob had zijn eigen   quintet en quartet en vervolgens het nog steeds succesvolle Rob Agerbeek trio waarmee hij ondermeer top vocaliste als Rita Reys, Adrienne West en Daisy Oosterhuis begeleide.

Zijn discografie omvat meer dan 40 albums waaronder een dubbel LP met  Dexter Gordon’ live at the Haagse Jazz Club’, vijf CD’s met de Dutch Swing College Band en 10 opnames met zijn eigen bands.

Voor meer informatie over Rob Agerbeek verwijzen wij u graag door naar een serie interviews met hem.

« Terug