Pier Manger Cats – drums

Pier is een getalenteerde-  en veelzijdig drummer in de swingstijltraditie  zowel in begeleiding als solo’s. Hij vormt daarmee een belanrijk onderdeel van de hechte- en goed op elkaar ingespeelde ritmegroep.

Pier zag het levenslicht in Amsterdam in 1947. Op jonge leeftijd begon hij met piano en accordeon. Vanaf zijn 12e jaar speelt hij drums en slagwerk.

In 1961 trad hij toe tot de RTDP en is daarmee een bandlid van het eerste uur. In de loop der jaren maakte hij ruim 1000 optreden mee met  de band en begeleide toonaangevende gasten waaronder de bekende amerikaanse (studio) gasten Adrienne West en Gaynel,Hodge daar naast met ondermeer  Rob Agerbeek, Daisy Oosterhuis , Erik van de Luijt, Akos Laki, Peter Schilperoort, Bert de Kort, Eddy Ham, Jos van Bueren  en vele anderen.

Verder speelde hij pauken en slagwerk in diverse (jeugd- en studenten-) orkesten. In 2000 is hij begonnen met percussion (conga’s, bogo’s, rattles, guiro, cowbell etc. etc.) en hij speelde van 2006 -2011 percussion in de band Cadena een latin & soul band. Ook speelt hij als paukenist mee in het orkest Musica Instrumentalis uit Hilversum, dat regelmatig optreedt met bekende solisten.

« Terug