Henk de Jong – trombone

Henk begon als 12-jarige aan het trombonespel bij Gouda’s harmonie “De Pionier” en vond het al snel een geweldige tijdsbesteding en een uitdaging. Op 15-jarige leeftijd werd hij ingelijfd bij de Rhine Town Dixie Preachers. Leuke en drukke dixie-tijden braken aan, o.a. in slot Loevestein, op de Loosdrechtse en Kaagse plassen en bij de Delftse en Wageningse studenten.

Al snel na het begin van zijn ambtelijke loopbaan bij de gemeentelijke educatietak werd door hem de eerste Goudse talentenjacht georganiseerd, waarbij hij de jury vormde met o.a. Jan van Dijk (componist), Harry van Hoof (componist/dirigent) en Trea Dobbs (zangeres). In die tijd speelde hij ook in het Rijnlands-symphonieorkest. Na zijn diensttijd bij het tamboer- en trompetterkorps van de Koninklijke Militaire Kapel in Den Haag, begon Henk aan het eind van de zestiger jaren hits uit die tijd te herschrijven voor de drumfanfare van zijn vereniging.

Vanaf 1969 maakte Henk tien jaar deel uit van Herb Alpert Tijuana-formaties zoals de “Star Brass” en “What’s New”, terwijl hij ook de bastrombone speelde in de bigband van Rien Berkel.

Later werden zijn muzikale tonen en schrijverijen ook uitgebreid naar “De Partyband” (v.h. De Goudsche Bietenbouwers) een dweil-/dansformatie in de James Laststijl Henk ontmoette Bert Verhoef weer omstreeks 1980 in een dixielandformatie uit Reeuwijk, de Lake Town Jazzband.

Sinds 1983 maakt Henk ook deel uit van de Funny House Jazzband, waarin hij o.a. samen speelde met Marcel Grondel.

« Terug