Hans Heinhuis – gastpianist

Hans Heinhuis is een zeer veelzijdig  en geprezen  jazz pianist die een scala van jazzstijlen  met verve beheerst van Classic Jazz tot Swing, American Songbook repertoire tot mainstream.  Hij is een veel gevraagd pianist voor top zangeressen en trad ondermeer. op met Colette Wickenhagen , Hanneke Jansen, Jaqui Martin en  maakte deel uit van het bekende Conny van Bergen combo.

Hij speelde in het legendsarische Ad van der Hoed kwartet en maakt momenteel deel uit van  drie big bands waaronder  de welbekende Ramblers en het,  Utrechts Jazz Orkest.

Als gast treedt hij regematig  op met gerenomeerde bands waaronder de Reunion Jazzband en hij maakt deel uit van diverse trio’s.

Hans was oprichter van de Haagse trad. band de West Coast Jazzband en was daar een  aantal jaren leider van. In die periode kwam hij in contact met Cees van den Heuvel die hem eind 60er jaren  vroeg om bij de Rhine Town Dixie Preachers te komen toen  Cees de leiding van de band overnam. Dat leidde tot een vruchtbare muzikale en vriendschappelijke samenwerking  van jaren met succesvolle optredens.

Na een groot aantal jaren is het contact met succes hernieuwd en trad Hans als gast van de RTDP met een lovend publiek op voor de Veenendaalse Jazzclub januari 2012. Dat vroeg om meer en dat komt er nu ook.

« Terug