Bas van Gestel – Trombonist

Trombonist en zanger Bas van Gestel (41) begon zijn muzikale loopbaan al op zeer jonge leeftijd, geïnspireerd door orkesten als de “Dutch Swing College Band” en de “Firehouse Five Plus Two”, ontwikkelde hij een onuitputtelijk enthousiasme voor deze destijds impopulaire muziek voor zijn toenmalige leeftijdsgenoten. Als 15-jarige speelde hij als trompettist en ventieltrombonist in een dixielandorkest met bevriende dorpsgenoten, dat toen al voor diverse radio- en tv optredens gevraagd werd; het “schnabbelen” was begonnen. In die tijd won Bas diverse solistenprijzen, en werd zijn instrumentkeuze bepaald door het horen van trombonisten als Bert Boeren, Carl Fontana en Frank Rossolino.

Als 15-jarige speelde hij als trompettist en ventieltrombonist in een dixielandorkest met bevriende dorpsgenoten, dat toen al voor diverse radio- en tv optredens gevraagd werd; het “schnabbelen” was begonnen. In die tijd won Bas diverse solistenprijzen, en werd zijn instrumentkeuze bepaald door het horen van trombonisten als Bert Boeren, Carl Fontana en Frank Rossolino.

Trombone werd zijn hoofdinstrument. Zijn enthousiasme, zijn goede feeling voor jazzmuziek en de respons die hij kreeg, resulteerde in een conservatoriumopleiding die hij met succes heeft afgerond. Bas heeft les gehad van “trombonemeesters” als Bart van Lier, Bob Brookmeyer en Bert Boeren. Tijdens zijn studie heeft Bas met diverse musici gespeeld : Clark Terry, J.J. Johnson, Wynton Marsalis en Carl Fontana behoren tot de bekendste namen. Op 19- jarige leeftijd werd Bas gevraagd voor de Revival Jass Band als opvolger van Dick Sleeman. Nog geen jaar daarna werd hij ook gevraagd voor het orkest van ex-DSC slagwerker Huub Janssen als opvolger van Bert Boeren. Ook speelde Bas in die tijd in diverse big bands. Naast trombonist van diverse jazzorkesten, leidde hij in die tijd ook een eigen popband waarin hij de toetsen bespeelde en de zangnummers voor zijn rekening nam. Met al deze bands heeft Bas al veel van de wereld mogen zien, o.a. optredens in: Bangkok, Singapore, Angola (Afrika), Sacramento(Californië), Griekenland, Noorwegen, Denemarken, Hongarije, Rusland, Bulgarije, Ierland, Duitsland, etc. In de loop der tijd heeft hij met de diverse orkesten vele tv- en radio optredens verzorgd in binnen- en buitenland. Op dit moment speelt Bas in de Bas van Gestel’s Dutch Dixieland All Stars en treedt regelmatig met succes op als gast op met de RTDP.

Hij al op vele geluidsdragers zijn steentje bijgedragen. De afgelopen 6 jaar heeft Bas intensief muziek gemaakt met de bekende zanger Guus Meeuwis, regelmatig in grote zalen als de Ahoy-hallen en de Arena. Bas is een veelgevraagde gastspeler bij diverse orkesten en wordt hij regelmatig gevraagd voor studio-opnames en als arrangeur voor diverse orkesten.

« Terug